bos chi kung: mindful fitness & energietraining (qigong) – speels, meditatief & bewust


☰ MENU

Voor anderen die niet passen in eerdere beschrijvingen

Je zoekt naar een subtiele vorm van beweging, lichaamswerk, fitnesstraining…

Als je belangstelling hebt voor tai chi (taiji), of een andere “interne vechtkunst”, maar eigenlijk helemaal niet wilt ‘vechten’… Dat zelfverdedigingsaspect hoef je in feite helemaal niet…

Je wilt dit: gronden, centreren, het gevoel van eenheid van lichaam en geest vergroten, veerkracht, betere circulatie, meer coördinatie, beter evenwicht, diepere ontspanning, hun fysieke grenzen duidelijker voelen en maken, meer lichaamsbewustzijn.

Onderzoeken wat je lichaam en geest nog voor mogelijkheden voor je in petto hebben…

Je wilt een soort “innerlijke fitnesstraining”. Van binnenuit kracht ervaren & opbouwen. En bouwt liever aan een goede lichaamshouding, sterke benen, en innerlijke kracht, dan aan oppervlakkige, harde spierbundels. Met je eigen lichaam als “fitnessapparaat”. Zònder dure toestellen, druk gedoe, spierisolatie, blessures.

Je herkent je niet speciaal in het bovenstaande. Maar voelt je gewoon aangetrokken tot tot Chi Kung. Je zoekt een betrouwbare, degelijke, praktische chi kung methode. Gebaseerd op een stijl die zich in de loop der jaren heeft bewezen. Duidelijk beschreven, zonder geheimzinnigheid. Met concrete, praktische, grondige technieken.

Je hebt last van burn-out, stress, oververmoeidheid. Je voelt je leeg. Voelt geen grond meer onder je voeten. Hebt een tekort aan energie. Vindt het moeilijk om tot rust te komen. Misschien is chi kung niet de complete oplossing hiervoor. Maar het kan wel degelijk helpen om je basis te versterken.
Want letterlijk en figuurlijk werken we aan onze basis. We beginnen met gronden. Uitgebreid contact maken met de grond. Stevig in je schoenen staan. Stevig op je benen. We gebruiken methoden om onze energie (weer) te laten stromen door het lichaam. We leren ons vol te voelen: zowel in rust als tijdens beweging. Je leert je centrum te (her-)vinden. En te bewegen vanuit dat centrum. Zacht, maar met kracht.


☰ MENU

Contact Nieuwsbrief e-Mail Facebook Twitter

MENU