bos chi kung: mindful fitness & energietraining (qigong) – speels, meditatief & bewust


☰ MENU

Over deze website

Waarom oogt deze website zo minimalistisch? In onze chi kung trainingen zie en hoor je geen fratsen, moeilijke choreografieën, ingewikkelde theorieën, strakke regels, uniforme kleding, traditionele omgangsregels, of moeilijke Chinese termen. Inhoud en entourage van de lessen zijn heel eenvoudig. Het gaat om het diepgaande innerlijke en tastbare effect, niet om de oppervlakkige, uiterlijke, visuele poespas. Ik wil dat de website dát uitstraalt. Zodat vorm en inhoud overeenkomen.

’n Bewuste keuze daarom voor een schone, lichte, snelle website, zonder toeters en bellen. Eenvoudig en minimalistisch. Met veel rustige witruimte, 1 kolom,  onderstreepte links. Grote, contrastrijke letters voor een goede leesbaarheid. En speciale pagina’s voor wie foto’s wil zien.

Zónder: dure designs, ingewikkelde code, meerdere kolommen, zijbalken, advertenties, flashy animaties, avatars, afleidende achtergrondplaatjes, overbodige foto’s, grafische hoogstandjes, drukke kleuren, landing pages, sjieke lettertypen, besloten pagina’s, pop-up vensters, sexy dames, reclamekreten, marketing trucjes, en akelige cookies of trackers. Al die dingen laten we over aan de rest van het world wide web.

Inspiratie voor deze aanpak vond ik onder andere bij Leo Babauta’s zenhabits.net, zen-achtige interieurs, websites over minimalisme, de “vlakke” software in Apple’s nieuwe iPad/iPhone, de Tao Te Ching, en stilte-bewustzijn in meditatie.

Complex: die 6 programma’s die ik vroeger gebruikte om websites te maken. Ze verleiden je tot het gebruik van allerlei hulpmiddelen (frameworks, themes, plugins, widgets, enz.) om het geheel mooier en indrukwekkender te maken. Maar die kosten geld, verouderen, verdwijnen, crashen, vernieuwen. Dus kun je eindeloos tijd besteden aan updaten, checken, uitzoeken hoe het allemaal werkt, contact maken met helpdesks, nieuwe/betere versies zoeken, en ga maar door. Ik gebruik mijn energie liever ergens anders voor, en beweeg liever dan dat ik achter mijn computer zit…

Tijd-, geld- en energiebesparing. Veel websites hebben een grote omvang. Voor het laden in je computer vergt dat tijd. Op een grote, snelle bureaucomputer met een vaste internetverbinding doet dat er niet zoveel toe. Maar als je mobiel surft met een smartphone of tablet, dan bespaart een lichte, snelle website je tijd en geld. De meeste pagina’s van deze website hebben een omvang van minder dan 50KB, dusdanig geoptimaliseerd dat ze meestal in 1 seconde laden. Hoe ‘lichter’ de website, hoe milieuvriendelijker ook: minder energieverspilling. Bijna niemand weet dat: al die miljarden webpagina’s vreten energie.

Toekomst? Veel teksten hier kunnen helderder, eenvoudiger en praktischer. Wat doublures kunnen eruit. En wat meer illustraties erin. Dus ik heb nog wat te doen…

Suggesties? Correcties, feedback, suggesties? Graag! Via de contactpagina.


☰ MENU

Contact Nieuwsbrief e-Mail Facebook Twitter

MENU