bos chi kung: mindful fitness & energietraining (qigong) – speels, meditatief & bewust


☰ MENU

Artikelen over Bos Chi Kung, geschreven door onafhankelijke auteurs

Op ontdekkingstocht met Chi Kung

Op ontdekkingstocht met Chi Kung

Downloadbaar artikel van Joni Bais, over haar ervaring met Bos Chi Kung (pdf bestand van 1,2 MB). Gepubliceerd in New Life Magazine, maart 2010:

“…de les bij Robberto is luchtig, humoristisch, maar vooral ook open voor interpretatie. Hij geeft steeds verschillende oefeningen, en verschillende versies van elke oefening, zodat je zelf kan kiezen wat het best bij jou past… De meest fantasierijke meditatie die ik ooit heb meegemaakt… Voor ons een interessante en vooral nieuwe ervaring om te ontspannen, te aarden, en bewuster te worden van het lichaam.”

Chi Kung en RSI

Artikel over chi kung bij RSI, muisarm

Downloadbaar artikel van Annemiek Rutten (pdf-bestand van 1,9 MB). Gepubliceerd in “Handvat”, het tijdschrift van de RSI-vereniging, augustus 2009:

“…Na de les bespreek ik mijn bevindingen met een paar cursisten. Vooral mijn verwondering over het onverwacht sterke effect van de oefeningen… Het gaat om ontspanning, maar niet op een dogmatische manier. Niet teveel gedoe. De oefeningen moeten toepasbaar zijn in het dagelijks leven… In de nabespreking met Robberto vraag ik hem waarom Chi Kung zo’n ander effect op mijn lichaam heeft dan de reguliere rekoefeningen die ik regelmatig doe…”

Chi kung, yoga en tai chi: Wellness in Stadsdeel Oud-Zuid

Artikel over Wellness en Chi Kung

Downloadbaar artikel over Bos Chi Kung, verschenen in de Sportspecial van de Stadsdeelkrant Amsterdam Oud-Zuid, winter 2008 (jpg bestand van 737 KB).

“…Bewegen of sporten hoeft niet per sé op kracht, snelheid of uithoudingsvermogen gericht te zijn… Zeker wie een jachtig bestaan leidt of last heeft van stress, kan er baat bij hebben… Chi kung betekent letterljk: energie training; zittend of staand onthaasten, waarin ook bewegingen van de geest een rol spelen…”


☰ MENU

Contact Nieuwsbrief e-Mail Facebook Twitter

MENU